Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/08/2024
11:00 - 16:30

Locatie
H. Antonius Abtkerk

Categorieën


De organisten Sander van Marion (ruim 60 jaar verbonden aan de Bethelkerk) en Bert den Hertog (organist Oude Kerk en concertorganist Elandstraatkerk) laten de orgels van drie Scheveningse kerken die op wandelafstand van elkaar liggen in concert horen. In de wandeltocht is speciale aandacht voor de romantische muziek van Théodore Dubois die honderd jaar geleden overleed, ook klinkt er op elke locatie werk van Haagse/Scheveningse componisten.

Om 11:00 uur begint de wandeltocht bij het grote orgel in de H. Antonius Abtkerk aan de Scheveningseweg 235.

Daarna is er gelegenheid tot het nuttigen van een speciale ‘Orgellunch’ á € 10,- per persoon in restaurant Zarautz (graag opgeven via [email protected]).

Om 14:00 uur bespelen de beide organisten de orgels in de Bethelkerk aan de Jurriaan Kokstraat, waar de twee orgels in dialoog worden bespeeld.

Om 15:20 uur bespeelt stadsbeiaardier Gijsbert Kok het fraaie carillon in de toren van de Oude Kerk aan de Keizerstraat, tevens is er op die locatie koffie en thee. Om 15:45 uur wordt de dag afgesloten met een feestelijke bespeling van de beide historische orgels in de Oude Kerk.

Een unieke gelegenheid om op één dag kennis te nemen van deze instrumenten die niet vaak in concert zijn te beluisteren, en om daarbij de kerken te bezichtigen. De toegang voor de dag is vrij, wel wordt uw vrijwillige bijdrage gevraagd. Om het aantal bezoekers in te schatten wordt aanmelding via [email protected] op prijs gesteld, maar ook zonder aanmelding van harte welkom op alle drie de locaties.