Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/09/2023
20:00 - 22:30

Locatie
H. Antonius Abtkerk

Categorieën


Het Requiem en de Krönungsmesse zijn zonder twijfel de meest aansprekende koorwerken van Wolfgang Amadeus Mozart. Hierin is de componist in al zijn facetten te horen: virtuoos, meeslepend, ontroerend, jubelend, troostend en overweldigend. Mozart componeerde het Requiem in 1791 op zijn sterfbed. Hij heeft het niet kunnen voltooien, want op 5 december van dat jaar haalde de dood hem in. Veel mensen kennen de dramatische scène uit de Oscar-winnende film Amadeus, waarin Mozart het Requiem dicteert aan zijn jaloerse collega Salieri. Een puur verzinsel natuurlijk, maar de muziek is dat niet. Het Requiem is krachtig, dramatisch en troostrijk tegelijk; dat moet je een keer beluisteren. De Krönungsmesse heeft zijn naam te danken aan de uitvoering tijdens de kroning van Koning Leopold II van Bohemen in 1791. De muziek wervelt, sprankelt, juicht of klinkt soms koninklijk en eerbiedig.

Solisten bij dit concert zijn: Lauren Armishaw (sopraan), Esther Kuiper (alt), Leon van Liere (tenor) en Pierre Mak (bas). Koor en solisten worden begeleid door Eric Koevoets op orgel en het Holland Symfonie Orkest. Het geheel staat onder leiding van de nieuwe dirigent van Excelsior, Mirjam van den Hoek.

Aanvang: 20.00 uur.
Toegang inclusief pauzedrankje en programmaboekje.
Kaarten te verkrijgen via de website: kzvexcelsior.nl of – indien nog beschikbaar – voorafgaand aan het concert bij de toegang.
Reguliere kaart: € 30,-.
CJP/Ooievaarspas/student: € 15,- (deze kaarten zijn alleen te bestellen per telefoon: 06 17 78 42 38).
Plaatsen met minder zicht: € 15,-.
Voor bezoekers in een rolstoel zijn speciale plaatsen beschikbaar. Neem contact op via telefoon 06 17 78 42 38.