Van links af: Joke van Venrooij, Bart Maltha en burgemeester Jan van Zanen (foto’s Monique Meeussen)

Op maandagmiddag 18 juli 2022 bracht onze burgemeester, nadat hij eerst in Huize Royal de 100-jarige mevrouw G.J. Jol-Knoester had gefeliciteerd, een informeel bezoek aan de Antonius Abtkerk.

Rondleiding

Toen hij op 17 december 2021 in de pastorie was en Barbara Wolswijk hem kort een blik op het interieur van de kerk gegund had, bleek dat hij graag een privérondleiding wilde krijgen. Via de bestuursassistent van de burgemeester hebben de Vrienden van de Abt direct zo’n rondleiding aangeboden en dit aanbod ook ‘warm gehouden’, echter door zijn drukke bestuurswerkzaamheden was het er nog steeds niet van gekomen. Op 18 juli had de burgemeester er tijd voor vrijgemaakt en kwam hij samen met zijn assistente op de fiets naar de Abtkerk.

Toegankelijk en betrokken

Naast Joke van Venrooij en ondergetekende was alleen pastoor Dolf Langerhuizen erbij. Burgemeester Jan van Zanen is heel toegankelijk en betrokken en het was vooral een leuke informele bijeenkomst. In de kerk was het die middag sowieso al een stuk koeler dan buiten, maar de burgemeester trok gelijk zijn jasje uit en was gedurende de rondleiding ook oprecht geïnteresseerd.

Van links af: Bart Maltha, burgemeester Jan van Zanen, pastoor Dolf Langerhuizen en Joke van Venrooij

Boek cadeau

Van deze bijzondere gelegenheid hebben de Vrienden van de Abt gebruik gemaakt om de burgemeester een exemplaar van het nieuwe boek over de Abtkerk te schenken. Voor de foto van dit meer officiële moment moest wel weer even zijn jasje aangetrokken worden. Hij kreeg een gesigneerd exemplaar met een kleine persoonlijke notitie van de auteur en vroeg ook aan de pastoor om daar nog iets aan toe te voegen.

Al met al een bijzonder geslaagd bezoek.

Namens de Vrienden van de Abt,
Bart Maltha, voorzitter