Na drie jaar stilte mag De Vrije School Den Haag de traditie van koorconcerten weer oppakken. Meer dan tweehonderd leerlingen, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, verzorgen uitvoeringen op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 2022 in de H. Antonius Abtkerk. Eindelijk kan het koor weer laten horen wat het kan. Samen met een professionele tenorsolist, een orkest van veertig musici en onder leiding van dirigent Douwe Klinkenberg kan het publiek rekenen op een indrukwekkend en hoogwaardig concert.

Programma

Voor de pauze zingt het koor van de 9e klas, dat zijn 15- en 16-jarigen, een divers repertoire van toegankelijk werk. Stefaan Brakkee zal hen op de vleugel begeleiden. Na de pauze klinken werken van Puccini, Britten en Cherubini, dan samen met leerlingen uit de hogere klassen. De Ballad of Heroes van Benjamin Britten, een werk over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, geschreven aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, is in deze roerige tijden actueler dan ooit.

Toegang

Kaarten voor deze concerten zijn vanaf donderdag 16 juni 2022 verkrijgbaar via de webshop op www.devrijeschooldenhaag.nl. Toegangsprijs voor volwassenen € 13,-, voor kinderen < 14 jaar € 6,-, inclusief pauzedrankje. Op de avonden zelf kunnen vanaf 19.30 uur kaarten bij de kerk gekocht worden. De concerten beginnen om 20.15 uur.