Inleidend woord van vicevoorzitter Eef van der Mijle (staande, links)
foto Elize Pilon

In een ongedwongen sfeer presenteerden de Vrienden van de Abt op zondag 12 juni 2022 in de Ontmoetingsruimte van de kerk het opus magnum van hun voorzitter Bart Maltha: het boek De H. Antonius Abtkerk in Scheveningen.

Inhoud

Je kunt rustig stellen dat wat daarin niet vermeld is, het weten niet waard is, zo diepgravend is de inhoud. Enkele jaren lang heeft de auteur archieven doorgespit en is bronnen nagegaan met als resultaat een prachtig boek over de ontstaansgeschiedenis van de kerk en de binding met Scheveningen. Bijna vanzelfsprekend is de meeste plaats ingeruimd voor de geïllustreerde beschrijving van het kerkinterieur.

Bestellen

U kunt het boek voor € 30,00 inclusief de verzendkosten bestellen op de website van Uitgeverij Verloren in Hilversum, https://www.verloren.nl. Het ISBN-nummer is 978-90-87049-79-9; het aantal pagina’s 240; binding in harde band; met 450 afbeeldingen, waarvan de meeste in kleur en sommige paginagroot.

Op de eerste en derde zaterdagmiddag van de maand is het boek te koop tijdens de kerkopenstelling. Ook boekhandel Paagman kan het boek leveren.