Vrienden Abt

Popkoor Focus

Popkoor Focus uit Den Haag verzorgt een kerstconcert in onze kerk. Focus, onder de bezielende leiding van dirigent Loek van Kersbergen, bestaat uit ruim vijftig enthousiaste, ambitieuze koorleden die plezier hebben in samen muziek maken. In 2016 viert Popkoor Focus haar vijfjarig bestaan met zoveel mogelijk optredens in Den Haag, Nederland en zelfs in het buitenland (Malaga mei 2016).

Het swingende repertoire van het koor varieert van nederpop en klassieke ballads tot rocknummers. Sinds vorig is daar een verrassend en sfeervol Engelstalige kerstrepertoire aan toegevoegd met onder meer nummers uit Lord of the Rings, van Adele en Coldplay maar uiteraard ook een prachtige a capella-bewerking van Silent Night. Het koor is dan ook een graag geziene gast bij de jaarlijkse Lichtjesavond in Delft en tijdens de Haagse Royal Christmas Fair.

Het thema van het kerstconcert 2016 is: Peace on Earth, een belangrijk thema, niet alleen rond de kerstperiode, maar het hele jaar door. ‘We hopen dat de vredesboodschap tijdens het concert luid en duidelijk zal overkomen,’ aldus het koor.

Datum: vrijdag 16 december 2016 | Tijd: 20.00 uur; kerk open 19.15 uur | Plaats: H. Antonius Abtkerk, Scheveningseweg 235 | Toegangsprijs: € 10,00 | Kaarten: via [email protected] of aan de kerk (indien nog beschikbaar) | Meer info: www.popkoorfocus.nl.