Het is een jaarlijkse traditie dat de leerlingen van De Vrije School Den Haag (voortgezet onderwijs) een concert uitvoeren samen met het orkest bestaande uit oud-leerlingen en ouders van leerlingen van De Vrije School.

Vanwege de altijd overweldigende belangstelling worden ook dit jaar twee uitvoeringen gegeven, namelijk op 9 en 11 april.

Programma

Het koor van de negende klas zingt voor de pauze divers repertoire bestaande uit toegankelijk werk (onder meer van het Franse duo Daft Punk), hierbij begeleid door Stefaan Brakkee op de vleugel. Na de pauze voeren de tiende tot en met de twaalfde klassen delen uit van werk van Dvořák, Verdi, Schubert en Fauré. Met een koor bestaande uit meer dan tweehonderd leerlingen en een orkest van veertig musici gaat het publiek een indrukwekkende en kwalitatief hoogwaardige uitvoering meemaken.

Dirigent

De dirigent is Douwe Klinkenberg, al vijftien jaar muziekleraar op De Vrije School Den Haag. Koorlessen maken deel uit van het leerprogramma en de wekelijkse koorzang levert dan ook goed getrainde stemmen op waarmee vier- en meerstemmig gezongen kan worden. Het is altijd weer een bijzondere ervaring om leerlingen in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar met overgave te horen zingen.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit concert zijn vanaf dinsdag 26 maart verkrijgbaar op de scholen aan de Waalsdorperweg 12 of de Abbenbroekweg 7. Volwassenen: € 13,-, kinderen < 14 jaar of ooievaarspas: € 6,-. De prijs is inclusief een consumptie. U kunt alleen contant betalen.