In het weekend van 14 en 15 september zijn weer de Open Monumentendagen. Ze behoren tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en traditiegetrouw is dan ook onze H. Antonius Abtkerk te bezoeken:

  • zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 16.30 uur.
  • zondag 15 september van 12.00 uur tot 17.30 uur.

Het landelijke thema is dit jaar ‘Plekken van Plezier’, dat hiermee aansluit bij het thema ‘Arts and Entertainment’ van de European Heritage Days 2019. In de huidige tijd is het helaas wat tricky om onze kerk aan te prijzen als een plek van plezier, wat niet wegneemt dat wij in onze geloofsgemeenschap samen zeker ook plezierige momenten beleven. Kortom, het leek ons verstandiger om tijdens de Open Monumentendagen de bijzondere glas-in-loodramen van onze kerk eens extra toe te lichten.

Over de door Antoon Molkenboer ontworpen en door Louis Asperslagh gemaakte glas-in-loodramen zullen wij in de kerk een kleine expositie inrichten. De rondleiders kunnen u zo nodig wijzen op de symboliek van alle glas-in-loodramen en natuurlijk ook op allerlei andere aspecten van het kerkinterieur. U ontvangt een specifieke flyer voor een ‘glas-in-loodramen speurtocht’, u kunt ook ander materiaal meenemen, en bijvoorbeeld het informatieboekje over de Abtkerk kopen.

Voor de kinderen en overige creatievelingen is er weer een workshop ‘glas-in-loodramen schilderen’, waarvan de resultaten mee naar huis genomen mogen worden.
Elk heel uur wordt er een kort orgelconcert gegeven; u kunt vrijelijk het kerkinterieur fotograferen of een persoonlijke rondleiding krijgen.
Tegen een schappelijke vergoeding is het mogelijk om thee, koffie, of frisdrank te verkrijgen, eventueel aangevuld met een broodje.

De twee Open Monumentendagen zijn weer een geschikt moment om iets meer over het kerkinterieur en zijn historie te weten te komen, of een van uw familieleden, vrienden, of kennissen onze bijzonder kerk te tonen.

Hierbij nodigen de Vrienden van de Abt dan ook iedereen van harte uit om op 14 of 15 september de H. Antonius Abtkerk te bezoeken.