In het weekend van 10 en 11 september 2022 zijn de Open Monumentendagen, die gelukkig weer eens op de ouderwetse wijze gehouden kunnen worden. Zoals gebruikelijk is de H. Antonius Abtkerk deze twee dagen ook open. Het thema is dit jaar: ‘De mozaïeken van de Abtkerk’.

De openingstijden zijn:

  • zaterdag 10 september van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • zondag 11 september van 12.30 uur tot 17.30 uur.

Rondleidingen, kinderprogramma en koffiehoek

In de rondleidingen en door middel van een kleine expositie willen wij tijdens de Open Monumentendagen een extra accent leggen op de mozaïeken in ons kerkinterieur. Behalve de vele symbolische verwijzingen worden het werkproces, de materialen en ook de mensen achter deze mozaïeken toegelicht. Er worden archiefmaterialen en foto’s tentoongesteld van het ontwerpen, de vervaardiging en de plaatsing van de mozaïeken in de kerk.

Tijdens deze Open Monumentendagen wordt er in de kerk een ‘kinderworkshop mozaïek maken’ aangeboden, er is een speurtocht-folder verkrijgbaar en er is elk uur kort orgelspel te horen.

Naast de fotokaarten van het kerkinterieur is natuurlijk ook het nieuwe boek over de Abtkerk te koop en heeft de Lidwinagroep een verkooptafel.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd op een van deze twee dagen de Abtkerk te bezoeken. Parochianen die menen de mozaïeken wel te kennen, zullen verrassende en onbekende betekenissen en verwijzingen ontdekken.

Mocht u tijdens uw bezoek een moment rust willen inbouwen, dan kunt u in de koffiehoek iets te eten en te drinken kopen.

Namens de Vrienden van de Abt,
Bart Maltha, voorzitter