In april 2024 zijn in het rechter halletje van het kerkportaal twee nieuwe kleine glas-in-loodramen ingemetseld. Deze kregen een plaats in de bestaande openingen in de binnenmuur tussen dit halletje en het halletje dat normaal gebruikt wordt als entree van het kerkgebouw.

Omdat het rechter halletje van het kerkportaal omgebouwd wordt tot een ‘Titus Brandsmagebedsplaats’, moesten deze twee muuropeningen dichtgemaakt worden. De Vrienden van de Abt hebben ervoor gekozen hiervoor twee nieuwe glas-in-loodraampjes te laten maken, die identiek zijn aan de glas-in-loodraampjes die van oorsprong al in de buitenmuur van dit halletje zitten.

Glasatelier ‘Het Ruijtenhuis’ in de Boekhorststraat in Den Haag heeft ze, op kosten van de Vrienden van de Abt, vervaardigd naar het bestaande ontwerp van de glas-in-loodraampjes in de buitenmuur van het halletje. Hierbij heeft het atelier gebruik gemaakt van mondgeblazen antiek glas en origineel waterglas, dit alles overeenkomstig de kleuren van de andere twee raampjes.

Daarna zijn de glas-in-loodraampjes in een ijzeren frame gemonteerd en ingemetseld in de twee openingen in de binnenmuur.

Het resultaat is dusdanig dat, als je dit alles niet zou weten, de twee nieuwe glas-in-loodraampjes overkomen als behorend bij het oorspronkelijke kerkontwerp uit 1927.