Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/09/2018
12:00 - 17:30

Locatie
H. Antonius Abtkerk

Categorieën


Met het thema ‘In Europa’ ligt dit jaar het landelijke accent van de Open Monumentendagen op alles wat ons in dit werelddeel cultureel aan elkaar bindt. Het thema sluit aan bij het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Vanzelfsprekend gaat het hierbij ook om de historische context waarin monumenten zijn gebouwd en gebruikt. Onze huidige kerk van de H. Antonius Abt mag dan pas in 1926/1927 gebouwd zijn, de historische binding met het dorp Scheveningen bestaat al bijna zeven eeuwen.

Tijdens de Open Monumentendagen wordt deze relatie met het dorp Scheveningen door middel van een kleine expositie aangegeven. Met behulp van tekst, foto’s en tekeningen worden de vier voorgaande H. Antonius Abtkerken, die tussen 1357 en 1925 in Scheveningen zijn gebouwd, nader toegelicht. Verder is er dit jaar een fotopresentatie van twee niet direct toegankelijke aspecten van het huidige kerkgebouw, te weten de drie luidklokken en de bijzondere gewelfconstructie.

Kinderworkshop

Kinderen mogen, met gebruikmaking van velerlei materialen en technieken, een kerkontwerp versieren. Er zijn twee verschillende maquettes van een kerk en die mogen op geheel eigen creatieve wijze verder vormgegeven worden.

Van harte welkom

Iedereen wordt van harte uitgenodigd de kerk van de H. Antonius Abt te bezoeken. Mocht u een rustmoment willen inbouwen, dan kunt u in de kerk tegen een kleine vergoeding koffie, thee of een broodje kopen.